Три възможности за купувача, когато излезе на пазара

main

Да преговорим: вече знаете от какъв имот имате нужда, подредили сте си приоритетите и бюджета. А сега?

Пред вас има 3 варианта:

Вариант 1. Сами си търсите имот. Не се изненадвайте, когато разберете, че  голяма част от имотите в интернет се предлагат от брокери. Къде са частните лица? Дори и да има обяви на частни лица, те много бързо се стопяват в джунглата от оферти. Какво правите всъщност?

  • Влизате в сайтовете за имоти и започвате да звъните по обяви, които са най-примамливи. Хубави апартаменти на примамливо ниска цена. Много скоро разбирате, че това са фалшиви обяви, които са пуснати от „брокери“ с цел да попълват база данни с купувачи и впоследствие да ви предлагат имоти, които не отговарят на вашите търсения.
  • В един момент вече се ориентирате и се научавате да пропускате фалшивите обяви. Но некоректно описаните няма как да ги познаете, освен ако не отидете на оглед. Пътувате 1 час в трафика, за да видите, че изток е равно на север, а етажът не е този, за квадратурата да не говорим.
  • Трябва да си дадете сметка, че когато звъните по обяви, всъщност попадате на брокера на продавача. Брокерът, естествено, приоритетно защитава интересите на продавача. Нищо че вас също ви брои за клиент и вие му плащате комисиона. При този вариант трябва да сте наясно, че рискувате не само да влезете в некоректни отношения, но и да поверите целия си капитал на случаен човек, на случаен брокер.

 

Вариант 2. Работите с няколко брокери, или по-точно Вие си мислите, че работите с няколко брокери. Всъщност никой от тях не работи целенасочено за вашето търсене. Още по-лошо за вас е, ако контактувате с тях само по телефона. Сделка по този начин си е чист късмет. И за тази случайна сделка плащате комисиона. Предимството пред Вариант 1 е, че в случая поне сте избирали брокера, не сте се оставили на случайността.

 

 

Вариант 3. Добро решение е да направите срещи с няколко брокери, по този начин ще се запознаете и ще прецените качествата на всеки. Изберете един, който да бъде ваш личен брокер, защото той е вашият човек на пазара. Той ви представлява и работи единствено за вас в целия процес на сделката. С него може да се информирате за всеки един реален имот на пазара. Как работим ние като личен брокер, може да прочетете тук: 12 стъпки до мечтания дом с TSTeam недвижими имоти

Related Posts